« Directie en bestuur Helmond Sport moeten plaatsmaken»

Gepubliceerd op 29-06-2020

Helmond Sport-directeur Leon Vlemmings vertrekt. Ook het huidige, tweekoppige bestuur moet plaatsmaken. Philippe van Esch en Ari de Kimpe keren op hun beurt weer terug in de leiding van de betaaldvoetbalclub. Het duo wil samen het stadionplan gaan redden.

Trouwe hoofdsponsoren Phillipe Van Esch en Ari De Kimpe hopen met de gemeente Helmond alsnog een akkoord te bereiken over het ontwerp van het nieuwe stadion op De Braak. De twee loyale clubsponsoren zijn al enige tijd in overleg met het stadsbestuur, nadat de zittende leiding van Helmond Sport weigerde te tekenen voor de realisatie van de sport- en beleefcampus. Directeur Vlemmings en bestuursleden Eric van den Dungen en Willem van Zantvoort zijn nu gevraagd om op te stappen. Van Esch is van mening dat er fouten zijn gemaakt in het stadiondossier.
De voorbije jaren is het bij Helmond Sport een komen en gaan geweest van bestuursleden en directeurs. En ook in de route naar het nieuwe onderkomen vindt er weer een koerswijziging plaats. In 2018 werd het contract van Vlemmings nog opengebroken door Van Esch, die toentertijd voorzitter was. Hij tekende een verbintenis tot 2023. De afzwaaiend directeur wil niet reageren op zijn gedwongen vertrek.

Overleven, in plaats van groeien
Van den Dungen: ,,We treden terug als bestuur, onze ego's zijn gelukkig niet zo groot. Ik gun Helmond Sport echt het beste in de toekomst. Hopelijk komt de club er toch nog uit met de gemeente.”
Om het stadionplan te redden, is het aannemelijk dat Helmond Sport zijn sportieve ambities weer zal moeten parkeren. Er lijkt nu te worden gekozen voor overleven, in plaats van groeien. De club kan niet tegelijkertijd investeren in een stadion én in een betere selectie; daarvoor mis de eerstedivisieclub simpelweg de inkomsten. 
Helmond Sport wil dolgraag aanpassingen zien in het ontwerp, maar beseft ook dat een spiksplinternieuw plan niet realistisch is. Op de lange zijdes zouden nog mogelijkheden zijn om tot en beter en betaalbaar resultaat te komen. Helmond Sport kan pas weer stappen gaan zetten ín het nieuwe stadion en niet in de overbruggingsperiode, zo is de gedachte. 

Bron ED, Bart Hoffman 29-06-20
Link artikel