Jury Sport Awards Helmond 2019

Juryleden
De organisatoren van het Sport Awards Helmond evenement (Tribune) zijn bijzonder verheugd dat zij juryleden heeft weten te overtuigen om hun expertise en integriteit ten dienste te stellen voor dit unieke Helmondse evenement.

Jurylid Harrie van Hout
Het eerste jurylid is HAC trainer Harrie van Hout. Harrie traint zowel rolstoelatleten als de valide sprinters voor de Helmondse Atletiek Club.

Ook ervaren sportjournalist Chris Ottens is wederom van de partij in de jury. Chris schrijft voornamelijk over onze volkssport voetbal en met name over PSV. Hij is een enorm breed georiënteerde sportliefhebber die kritisch, deskundig en met veel passie zijn beroep uitoefent.

Jurylid Erica van Dijck
Erica van Dijck, zelf meervoudig winnaar van de Sport Award voor Sportvrouw van het jaar, is toegetreden tot de jury. Als gevierd topsporter heeft zij in haar sport badminton bijna alles gewonnen (vooral als dubbelpartner) op nationaal, europees, mondiaal en Olympisch niveau (1992, 1996 en 2000). Een gouden aanwinst voor de Sport Awards dus.

Jurylid Mario Captein
Al jaren woonachtig in Helmond heeft ook Mario Captein zijn sportieve sporen onuitwisbaar achtergelaten. Als ex-profvoetballer was hij in Helmond actief, maar ook als manager/directeur van Helmond Sport heeft hij hoogtijdagen mogen beleven. Sinds vorig jaar heeft Mario de functie aanvaart als Directeur Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Jurylid Eefje Swinkels - Van Mourik
Ook voor het vijfde jurylid is het behalen van medailles geen eenmalige prestatie gebleken. Eefje Swinkels-Van Mourik is een bijzonder ervaren en vooral ook succesvol atlete die van sporten een levensdoel lijkt te hebben gemaakt. In de Nederlandse Atletiek heeft sprint-ster Eefje een palmares dat vele atleten jaloers maakt.